Receptionen: 08-771 70 50
Sms: 0735-108 101

Handledarkurs – Introduktionsutbildning

På Trångsunds Trafikskola erbjuder vi regelbundna handledarkurser i vår lokal på Hammartorpsvägen 3. Under kurstillfället, som är ca 3 timmar tar vi en liten paus och bjuder då på fika med lättare tilltugg.

Elev och handledare som övningskör måste ha en giltig introduktionsutbildning under hela den tid som övningskörningen pågår.

Handledarkursen är en introduktionsutbildning för dig som har körkort och ska övningsköra med någon som önskar ta körkort.

Även den som ska ta körkortet (eleven) måste genomgå en introduktionsutbildning. Utbildningen är densamma för handledare som elev, men den behöver inte utföras vid samma tillfälle. För att genomgå handledarkursen måste eleven vara minst 15 år och 9 månader.

Utbildningen handlar om vad handledaren har för ansvar, körkortsutbildningens mål och innehåll, regler för övningskörning, hur man planerar och strukturerar övningskörningen, trafiksäkerhet och miljö. Först efter genomförd kurs för både handledare och elev kan Transportstyrelsen godkänna en ansökan om handledarskap.

På Trångsunds Trafikskola erbjuder vi regelbundna handledarkurser i vår lokal på Hammartorpsvägen 3.  Under kurstillfället, som är ca 3 timmar tar vi en liten paus och bjuder då på fika med lättare tilltugg.

Se Kurstillfällen och boka –>

Efter Handledarkursen / Introduktionsutbildningen

Genomförd introduktionsutbildning registreras hos Transportstyrelsen och gäller i fem år från den dag utbildningen genomfördes. Detta gäller både handledare och elev. Efter genomförd utbildning så ska en ansökan om handledarskap göras av er till Transportstyrelsen.

Länk till Ansök om handledarskap hos transportstyrelsen.