Receptionen: 08-771 70 50
Sms: 0735-108 101

Körlektioner – Övningskörning

Att ha möjlighet att mängdträna hemma är väldigt fördelaktigt både ekonomiskt och tidsmässigt. Viktigt att tänka på är att dina handledare många gånger gör moment av ren rutin eller reflex och missar att gå igenom detta med dig.

Du bestämmer själv hur mycket du vill köra med oss och vad du övar mer på hemma. För att få börja övningsköra, oavsett om det är här på trafikskolan eller hemma, måste du göra ett syntest och ansöka om ett körkortstillstånd. Tänk på att vara ute i god tid då Transportstyrelsen vissa säsonger kan ha långa handläggningstider. Snabbast går det att söka körkortstillståndet hos Transportstyrelsens e-tjänst.

Övningsköra privat eller hos oss?

Att ha möjlighet att mängdträna hemma är väldigt fördelaktigt både ekonomiskt och tidsmässigt. Viktigt att tänka på är att dina handledare många gånger gör moment av ren rutin eller reflex och missar att gå igenom detta med dig. Kraven har kanske också ändrats sedan de tog sitt körkort. För att få rätt grunder och en trygg start är det bra att boka in några körlektioner redan i början när du lärt dig hantera bilen så pass att du kan ta den framåt utan att få motorstopp allt för ofta. Kanske när du känner dig mogen för att ta dig ut på en liten väg. Din handledare får gärna följa med på dessa lektioner. På så sätt lär du dig rätt från början och ni kan tryggt fortsätta öva hemma.

När du skall övningsköra privat så krävs det även att du och din handledare har gått en handledarutbildning.

Hur många körlektioner behöver jag?

Att ta körkort handlar ju både om teori och praktik och ibland har man lättare för det ena än det andra. Det är därför också väldigt individuellt hur många körlektioner man behöver. Bästa sättet att ta reda på detta är att boka in en provlektion hos oss. Då har vi möjlighet att utvärdera vilken nivå du är på och vad som kan behövas för att du ska nå ditt mål.

Varför ska jag ta körlektioner hos er?

Hos Trångsunds Trafikskola ser vi till att hjälpa dig med allt som du behöver för att ta B-körkort. Vi går metodiskt igenom alla moment du behöver för att bli en trygg och säker förare och inte bara för att lyckas med uppkörningen. För att din väg till körkortet ska bli så effektiv som möjligt hjälper vi dig med planering, följer din utveckling och kontrollerar din kunskap, så att vi hela tiden kan anpassa lektionerna efter ditt behov. Att ta körkort handlar trots allt om mycket mer än att bara kunna styra bilen.

Bokningförfråga körlektion